tom-roger-aadland-blondt-i-blondt3

Tom Roger Aadland - Bob Dyland på Nynorsk

10.juni

Dalanaustet er så heldige å få Tom Roger Aadland ut 10. Juni. Tom Roger gjør noen fantastiske tolkninger av Bob Dylan på nynorsk. Les mer under hva kritikere i det ganske land skriver om Tom Roger:

KRITIKARROST DYLAN-GJENDIKTNING


Rockepoeten Tom Roger Aadlands nye album «Blondt i blondt» (Bob Dylans meisterverk «Blonde on Blonde» gjendikta til nynorsk) har fått ei strålande mottaking av eit samla kritikarkorps. «Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker», skreiv Fredrik Wandrup i Dagbladet då plata kom ut, medan NRK P1 Norsk på norsk kåra «Blondt i blondt» til årets album, med følgjande kommentar: «Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse».Singelen «Eg må ha deg» (ein energisk pop-rock-versjon av «I Want You») har fått mykje speletid på P1, og blei hylla av artistkollegaer da han kom ut. «Bravo!!», skreiv Sivert Høyem på Facebook, og Hellbillies’ Aslag Haugen kommenterte at «alle som driver i faget låtskriving, vet at fallhøyden her er ekstrem...Tom Roger gjør dette på sitt eget morsmål på mesterlig vis!». Denne hausten har Tom Roger Aadland sunge Dylan på nynorsk for fulle hus over heile landet. Og midt oppi det heile, blei altså Bob Dylan tildelt Nobelprisen i Litteratur.«Blonde On Blonde» (1966) representerar kulminasjonen av Dylans surrealistiske folk-rock-epoke og inneheld klassiske rockeperler som «I Want You» og «Just Like A Woman». Albumet har stor breidde og uttrykksrikdom, og spenner frå vakre kjærleikserklæringar via urban blues til humoristiske sosiale kommentarar. Aadland har flytta scenane til norske forhold der det har vore gagnleg, og dermed har «Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again» blitt til «Sitje fast i Strileland med sentrumsblues i kveld», medan «Sad-Eyed Lady of the Lowlands» har blitt til «Sorgsame kvinne ifrå Jæren».Tom Roger Aadland hadde stor suksess med albumet «Blod på spora» (Dylans «Blood on the Tracks» gjendikta til nynorsk) i 2009. Omfattande turnering over heile landet, universitetsføredrag og bokutgjeving følgde i kjølvatnet, og Tidal kåra opningssporet «Vikla inn i blått» til ein av dei beste norske coverlåtane gjennom tidene. Aadland har gitt ut seks kritikarroste album som soloartist, og er kjent for radiolåtar som «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Like til mi dør». Han har også skrive tekstane til åtte av tolv låtar på Hellbillies’ nye album «Søvnlaus».KRITIKKAR «BLONDT I BLONDT»

«Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse for meg... Jeg ble helt satt ut av hvor gjennomført vakkert, respektfullt og fint Tom Roger Aadland skulle få til 'Blondt i blondt'...Han klarer altså mesterstykket å gi enda mer nærhet til disse sangene på nynorsk»

Finn-Ulrik Berntsen, NRK P1 Norsk på norsk cid:image001.jpg@01D26FE8.F1150C70


«Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker...De avanserte tekstene er gjendiktet med utrolig fin hånd, så uanstrengt at man skulle tro nynorsk var Dylans naturlige morsmål...En triumf både for Dylan som komponist – og for Aadland som fortolker»

Fredrik Wandrup, Dagbladet (Wandrups utvalgte)


 
Tilbake


Ta kontakt

Utsira Eiendom AS - Sildaloftet

Postboks 104 5547 Utsira

E-post: sildaloftet@utsira.com

Telefon: 52 75 00 08

Mobil: 912 42 714

 

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter. Klikk her for å registrere deg!
​Registrer »