Utsira, Utsira kjæraste øy
her vil eg leva og her vil eg døy
Her har eg gått mine fyrste små steg
Utsira heimstaden min er hjå deg
Utsirasangen
Bestill et kunstneropphold på Utsira. 2 Kunstnerboliger.

Arbeidsro og inspirasjon!

Tau_Bord
KUNSTNERBOLIG FYRET

Vi disponerer kunstnerboligen ved Utsira Fyrstasjon, som er i en tomannsbolig som er bygd på slutten av 1950 tallet. Boligen har stue, kjøkken, arbeids- og utstillingslokale, bad og 2 soverom med 4 sengeplasser.

KUNSTNERBOLIG BØLGEN

Fra og med 2021 utvider vi med en ekstra kunstnerbolig på Utsira. Det blir en leilighet på Bølgen i Nordevågen på Utsira. Leiligheten er ca 85 kvm, har stue, kjøkken, toalett/dusj, 2 soverom med 4 sengeplasser, og et arbeidsrom.
 
SØKNAD OG BOOKING AV KUNSTNERBOLIG

I sommermånedene (uke 25-34) er det Rogaland Fylkeskommune som fordeler hvilke kunstnere som får bo på de 2 kunstnerboligene på Utsira. Oppholdet er gratis for kunstnerne i denne perioden.

Rogaland Fylkeskommune har egne retningslinjer og eget søknadsskjema for opphold i sine kunstnerboliger. Søknadsfrist - 15. mars. Se Rogaland Fylkeskommune sine nettsider (www.rogfk.no)  

Utenom sommerperioden kan begge kunstnerboligene på Utsira også leies av kunstnere med 50% kunstnerrabatt på ukespris. Kunstnere som ønsker å oppleve Utsira, og som kan dokumentere kunstprosjekter på CV`en og ev. tilhørighet til en kunstnerorganisasjon. Booking av kunstneropphold i denne perioden gjøres ved henvendelse til:

Utsira Overnatting v/Torstein Hansen 
tlf: 912 42 714
epost: utsiraovernatting@utsira.com


 
Kunstnerboligen ved Utsira fyr (høyre side av huset)
Kunstnerbolig ved Bølgen, Nordevågen på Utsira