Turforslag

Tau_Bord

På Utsira er det fint å dra på tur!

Ønsker du guide til noen av turløypene skaffer vi gjerne det. Vi skreddersyr også gjerne et egen turforslag med guide etter eget ønske!
20160905_154907
Fisketur
Fiskeutstyr kan leies på Sildaloftet (10 stk. fiskestenger). Det er mange forskjellige typer fisk i området rundt Utsira, og de aller fleste har fiskelykken med seg. Det er også mye sel her, og er du heldig får du øye på dem når de ligger på land og soler seg. Moloene i Søre- og Nordevågen er også velegnet som fiskeplasser. Flytevester er tilgjengelig for alle våre gjester!
fyr-kontrast
Utsira kirke, Utsira fyr og Ringmerkeskogen 
Utsira kirke er et naturlig startsted for en kort innføring i Utsiras historie. Derfra går turen opp til fyret, hvor utsikten er fantastisk!
Utsira er også kjent for sitt rike fugleliv, og på veien opp mot Utsira fyr finner vi Ringmerkeskogen. På denne turen vil det gis informasjon om fuglelivet på øya og kanskje en demonstrasjon av ringmerking av fugl? 
Loshytta på Børje og Tårngammen 
Den siste loshytta som er igjen ligger på Børje. Her er det luftig og litt "klatring" må til. Men det er verdt det.
164
Trollstien og Vindmøllene 
Fra nord til øst på Utsira går ei flott turløype ved navnet Trollstien (som det faktisk er skrevet bok om).
Godt skotøy anbefales! Ved slutten av Trollstien dukker  vindmøllene opp.

Vikingløypa
Vikingløypa befinner seg vest på Utsira. Det har bodd folk her ute siden folkevandringstiden. Denne utflukten er en historisk reise tilbake i tid og hvor man besøker gamle stier og tufter. Turen går gjennom utmarka, godt skotøy anbefales.

#finnhodet - Christian Sunde
#finnhodet er et prosjekt kunstneren Christian Sunde startet på instagram i 2017. Han har plassert ut slike miniatyrhodet både i Norge og rundt om kring i verden. Han har plassert mange på Utsira, blant annet minst 5 ved Utsira fyr. Sjekk #christiansundekunst for å finne hint hvor du kan lete etter hodene. Hvis du finner et hode kan du ta bilde av det og tagge det på #finnhodet.

TellTur
TellTur (www.telltur.no) er friluftsrådenes elektroniske postkassetrim. Her kan du finne turmål og registrere resultatene dine. Utsira kom med i ordningen i 2020. Her er de 5 turene på Utsira i 2021:
Josefshålå (ny)
Vikingløypa
Trelavoen
Arasetet
Loshytta

Utsira kommune gir 2 gavekort a kr 500 til turgåerne på Utsira
Miniatyrhode på Utsira. Hint: Ryfaristu

Flere aktiviteter

Gatekunst UtsirArt

»

Turforslag

»

Grønn Teambuilding

»

Fiske

»

Geocaching

»

Kano og sykkelleie

»

Fuglekikking

»

Idrett

»

Historiske bygninger

»