Turforslag

Tau_Bord

På Utsira er det fint å dra på tur!

Ønsker du guide til noen av turløypene skaffer vi gjerne det. Vi skreddersyr også gjerne et egen turforslag med guide etter eget ønske!
20160905_154907
Fisketur
Fiskeutstyr kan leies på Sildaloftet (10 stk. fiskestenger). I tillegg har vi også en 19 fots båt med en 70 hk påhengsmotor, som kan leies ut til personer med båtførerbevis. Det er mange forskjellige typer fisk i området rundt Utsira, og de aller fleste har fiskelykken med seg. Det er også mye sel her, og er du heldig får du øye på dem når de ligger på land og soler seg. Moloene i Søre- og Nordevågen er også velegnet som fiskeplasser. Flytevester er tilgjengelig for alle våre gjester!
fyr-kontrast
Utsira kirke, Utsira fyr og Ringmerkeskogen 
Utsira kirke er et naturlig startsted for en kort innføring i Utsiras historie. Derfra går turen opp til fyret, hvor utsikten er fantastisk!
Utsira er også kjent for sitt rike fugleliv, og på veien opp mot Utsira fyr finner vi Ringmerkeskogen. På denne turen vil det gis informasjon om fuglelivet på øya og kanskje en demonstrasjon av ringmerking av fugl? 
Loshytta på Børje og Tårngammen 
Den siste loshytta som er igjen ligger på Børje. Her er det luftig og litt "klatring" må til. Men det er verdt det.
164
Trollstien og Vindmøllene 
Fra nord til øst på Utsira går ei flott turløype ved navnet Trollstien (som det faktisk er skrevet bok om).
Godt skotøy anbefales! Ved slutten av Trollstien dukker  vindmøllene opp.

Vikingløypa
Vikingløypa befinner seg vest på Utsira. Det har bodd folk her ute siden folkevandringstiden. Denne utflukten er en historisk reise tilbake i tid og hvor man besøker gamle stier og tufter. Turen går gjennom utmarka, godt skotøy anbefales.

Flere aktiviteter

Gatekunst UtsirArt

»

Turforslag

»

Grønn Teambuilding

»

Fiske

»

Geocaching

»

Kano og sykkelleie

»

Fuglekikking

»

Idrett

»

Historiske bygninger

»